Bosna i Hercegovina     | 28.02.2019. 09:43 |

Otvorena jednomjesečna manifestacija 'Dani porodičnih vrijednosti'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 28. veljače (FENA) - Promocijom zbornika radova "Muslimanska porodica roditeljstvo: podrška i izazovi" u srijedu je počela jednomjesečna manifestacija "Dani porodičnih vrijednosti" u organizaciji Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Mostar.

Glavni imam Medžlisa Dino ef. Maksumić na svečanom otvorenju kazao je kako manifestacija ima za cilj promociju porodice i njenog značaja u ukupnim društvenim tokovima, priopćeno je iz Medžlisa.

- Porodica je najveća životna vrijednost. Da bismo odgojili i sačuvali porodicu najprije moramo odgojiti sebe i pripremiti se za tu misiju - istaknuo je ef. Maksumić.

Govoreći o izazovima s kojima se suočava moderno društvo, ef. Maksumić upozorio je na tranzicijske procese pridruživanja Bosne i Hercegovine zajednici europskih država.

- Mi te procese podržavamo i pozdravljamo, međutim, moramo ih dočekati spremno. I kao društvo i kao zajednica, mi kao autohtoni europski muslimani, moramo pokazati više senzibilnosti i moramo imati pripremljena rješenja - poručio glavni imam.

O zborniku radova i temama uvrštenim u sadržaj govorili su koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva Mostar Ramiza Bandić Kafadar, šefica Odjela za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH Safija Malkić i direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH Ismail ef. Smajlović.

Pojedinosti programa manifestacije "Dani porodičnih vrijednosti" predstavila je koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Mostar Fatima Puce.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Manifestacija „Uzor si mi, Poslaniče“ počinje u petak

Islamska zajednica protiv izgradnje zgrade HNK-a u Mostaru

U srijedu u Mostaru počinje manifestacija 'Dani porodičnih vrijednosti'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu