Bosna i Hercegovina     | 27.02.2019. 17:38 |

Krišto i Hartmann o mogućnostima unapređenja suradnje BiH i Austrije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. veljače (FENA) - Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto primila je danas u nastupni posjet novoimenovanu veleposlanicu Republike Austrije Ulrike Hartmann.

Tijekom susreta razgovarano je o mogućnostima unapređenja suradnje dvaju zemalja, posebno kroz realizaciju bilateralnih i twinning projekata između parlamenata. Poseban naglasak stavljen je na potrebu što ranijeg formiranja parlamentarnih skupina prijateljstva, koje će djelovati na jačanju sveukupnih i međuparlamentarnih odnosa BiH i Austrije.

Dogovoren je i posjet predsjednika Parlamenta Austrije našoj zemlji u travnju ove godine, što će, kako je rečeno, biti prigoda za razgovor o otvorenim pitanjima.

Veleposlanica Hartmann pozvala je predsjedateljicu Krišto i njena dva zamjenika Denisa Zvizdića i Nebojšu Radmanovića na ovogodišnju konferenciju predsjednika parlamenata Europske unije koja se održava u okviru parlamentarne dimenzije austrijskog predsjedavanja Europskim vijećem.

Predsjedateljica Krišto upoznala je veleposlanicu sa trenutačnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini, osvrnuvši se na proces uspostave vlasti koji je u tijeku.

Na sastanku je zaključeno kako će u budućnosti opća i pravna sigurnost u Bosni i Hercegovini biti preduvjet za povećanje austrijskih investicija u našu zemlju - saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Krišto: Postići dogovor oko konačnog Plana reformi od interesa je svih nas u Bosni i Hercegovini

Krišto čestitala Pesah

'Mjera mora' predstavlja BiH na svjetskoj pozornici Venecijanskog bijenala (VIDEO)

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije