Bosna i Hercegovina     | 27.02.2019. 15:00 |

Udruga Ružičnjak iz Mostara provodi projekt o oralnoj i dentalnoj higijeni

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. veljače (FENA) - Udruga mladih "Ružičnjak-Los Rosales" Mostar priopćila je u srijedu da provodi projekt pod nazivom "Oralna i dentalna higijena kod djece i mladih s teškoćama u razvoju" čiji je cilj poboljšanje ostvarenja prava na adekvatnu zdravstvenu zaštitu i prevenciju oralnog/dentalnog zdravlja.

 Zahvaljujući potpori Australijskog veleposlanstva za BiH u Beču, implementiranje projekta podrazumijeva održavanje edukacijskih radionica o prevenciji i očuvanju oralnog/dentalnog zdravlja kod te osjetljive kategorije društva.

 Projektom će biti obuhvaćeno oko 120 djece i mladih s različitim stupnjem razvojnih teškoća i različite kronološke dobi, s područja Grada Mostara i šire.

 Inače, već dugo godina evidentan je problem provođenja adekvatnih stomatoloških usluga za djecu i mlade s teškoćama u razvoju, nedostatka medicinskog osoblja obučenog za rad s tom populacijom, kao i nepostojanje preventivnih programa očuvanja oralnog/dentalnog zdravlja. 

 Pored očuvanja i unapređenja zdravlja, redovni stomatološki pregledi i usluge su osnovni preduvjet za izjednačavanje mogućnosti, odnosno da i ta kategorija društva ravnopravno s ostalim građanima ostvaruju svoje pravo na adekvatnu zdravstvenu zaštitu, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Gradonačelnik Kordić s učenicima o natjecanju Civitas 'Projekt građanin'

Promocija ljudskih prava u poslovnom sektoru u BiH šansa za podizanje rejtinga poslodavaca

Ministarstvo civilnih poslova će sudjelovati u projektu 'Zdrave zajednice u BiH'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'