Bosna i Hercegovina     | 27.02.2019. 13:41 |

Okerić: Suštinski problemi unutar Uprave policije se vješto izbjegavaju

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 27. februara (FENA) - Predsjednik Komisije za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić smatra da je ponašanje kantonalnog policijskog komesara Mevludina Halilovića neobjašnjivo, jer želi politizirati negativnu ocjenu Nezavisnog odbora (NO).

Okerić je kazao novinarima danas da se suštinski problemi unutar Uprave policije vješto izbjegavaju, a to je nedostatak struke, zaštita prava policijskih službenika i niz drugih pitanja koja su utvrđeni u ranijem periodu.

Podsjetio je da je Skupština KS-a zadužila Komisiju za sigurnost da provede nadzor u slučaju Dženan Memić, te da se pokazala opravdanost nadzora zbog opstruiranja blagovremenog uvida u dokumentaciju tog slučaja, što je i dovelo do određenih posljedica.  

Govoreći o sigurnosnoj situaciji u KS-u, Okeriće je kazao da se suštinski problemi ne odnose na finansijsku podršku te da je Vlada KS-a od 2015. do 2019. godine kontinuirano finansijski podržavala MUP KS-a na način da su im osigurali sve što su tražili, prijem novih službenika i nabavka opreme.

Suštinski problemi su, dodao je Okerić, demotiviranost policajaca kroz neobjektivnost postupanja Policijskog odbora kojeg predlaže komesar.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ahić: Zapošljavanje i uključivanje psihologa je ono što je prijeko potrebno u svim policijskim agencijama

Pariški balkoni na listi sigurnosnih rizika na Olimpijskim igrama

Mušić: Zakone u BiH ne treba mijenjati, nego ih dosljedno primjenjivati

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo