Bosna i Hercegovina     | 27.02.2019. 12:04 |

Skupština KS danas razrješava predsjednike i skupštine pet javnih preduzeća

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 27. februara (FENA) - Nakon što je Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo utvrdio dnevni red današnje sjednice, Klub zastupnika SDA zatražio je pauzu zbog neslaganja s dnevnim redom na kojem će biti razmatran prijedlog odluke o razrješenju i potvrđivanju vršilaca dužnosti predsjednika i članova skupština pet javnih i komunalnih preduzeća KS - Gradski saobraćaj, Rad, Park, ZOI 84, Sarajevo-šume.

Naime, klub zastupnika SDA smatra da izvještaji preduzeća koji nisu dobili podršku Skupštine su iz 2017. godine, a vršioci dužnosti predsjednika i članova skupština preduzeća su imenovani 2018. godine.

Također, kako su naveli, izvještaji o finansijskom poslovanju za 2018. godinu nisu razmatrani, te shodno tome i ne mogu biti razriješeni predsjednici i skupštine preduzeća.

Pojašnjeno je da može doći do razrješenja ukoliko proceduru pokrenu resorni ministar, Vlada i Skupština KS.

Zastupnici SKS-a su većinom glasova usvojili dnevni red, na kojem će biti razmatrana odluka o razrješenju ali i potvrđivanju v.d. predsjednika i članova skupštine preduzeća.

U nastavku sjednice bila bi, pored ostalog, razmatrana inicijativa da se nagrade policajci koji su učestvovali u potrazi za Edinom Gačićem.

Tkođer je prezentirana i inicijativa da se na brdu Žuč izgradi spomen obilježje na mjestu na kojem je u vrijeme rata 1992.-1995. godine poginulo 18 pripadnika Specijalne policije MUP BiH, koji su dali svoje živote u odrbani BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom