Bosna i Hercegovina     | 27.02.2019. 10:54 |

Na konstituirajućoj sjednici Doma naroda PSBiH izbor rukovodstva

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 27. februara (FENA) - Konstituirajuća sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zakazana je za četvrtak, 28. februara, kada će novoizabrani delegati položiti svečanu zakletvu.

Dnevnim redom predviđeno je osnivanje klubova naroda kao i izbor predsjedavajućeg i dopredsjedavajućih Doma naroda PSBiH.

Iz Republike Srpske u Dom naroda imenovani su: Dušanka Majkić, Nikola Špirić, Lazar Prodanović i Sredoje Nović iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Mladen Bosić iz Srpske demokratske stranke (SDS).

Članovi državnog Doma naroda iz Federacije BiH iz reda bošnjačkog naroda izabrani su: Bakir Izetbegović, Asim Sarajlić i Amir Fazlić iz Stranke demokratske akcije (SDA), Fahrudin Radončić iz Saveza za bolju budućnost (SBB) i Denis Bećirović iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Prema potvrđenim rezultatima iz Federacije BiH u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda hrvatskog naroda izabrani su: Dragan Čović, Marina Pendeš, Lidija Bradara i Bariša Čolak iz Hrvatske demokratska zajednice (HDZBiH) te Zlatko Miletić iz Demokratske fronte (DF).

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Sjednica Predsjedništva HNS-a BiH u petak u Mostaru

Danas sjednica Vlade Federacije BiH povodom prve godine rada u ovom mandatu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu