Bosna i Hercegovina     | 27.02.2019. 10:04 |

Predsjedavajući oba doma PSBiH primili u nastupnu posjetu ambasadora NR Kine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. februara (FENA) - Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i predsjedatelj Doma naroda PSBiH Bariša Čolak primili su u nastupni posjet novog veleposlanika Narodne Republike Kine Ji Pinga.

Tijekom sastanka razgovarano je o mogućnostima gospodarske i kulturne suradnje, te je naglašeno kako će nedavno potpisani sporazum o ukidanju viza kineskim građanima biti značajan iskorak u razvoju odnosa u oblasti turizma.

Predsjedateljica Krišto upoznala je veleposlanika s političkom situacijom u kojoj se Bosna i Hercegovina trenutno nalazi, te istaknula potrebu jačanja kontakata dvaju zemalja na polju ekonomije i investicija. Kao odličnu prigodu za ostvarenje poslovnih kontakata navela je ovogodišnji Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru, na kome će zemlja partner biti upravo NR Kina.

Veleposlanik Ping zahvalio se na dosadašnjoj suradnji, te naglasio mogućnost unaprjeđenja suradnje u realiziranju infrastrukturnih i energetskih projekata. S tim u svezi, veleposlanik Ping najavio je da će na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru u travnju ove godine kinesko izaslanstvo činiti više od pedeset predstavnika različitih tvrtki koje su spremne ulagati u našu zemlju, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PS BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Blinken izrazio zabrinutost kineskom podrškom ruskoj vojsci

Članovi Grupe prijateljstva PSBiH razgovarali sa članovima Grupe prijateljstva Parlamenta Austrije

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu