Servisne informacije     | 26.02.2019. 13:38 |

U Bosni sutra kiša,susnježica i snijeg na planinama,u ostatku zemlje sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme s mjestimično slabom kišom. 

U višim područjima padat će slaba susnježica ili snijeg. Padavina će biti uglavnom ujutro. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima se očekuje razvedravanje. 

U ostatku Bosne i Hercegovine bit će pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do jaka bura. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 4 do 7, a dnevne od 4 do 10, u Posavini, Krajini i Hercegovini od 10 do 14 stepeni.

U Sarajevu će sutra biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima je moguća slaba kiša, a u višim dijelovima grada susnježica. Poslijepodne ili u večernjim satima se očekuje razvedravanje. Jutarnja temperatura oko 1, a dnevna oko 6 stepeni. 

Temperature zraka danas u 13.00 sati: Bjelašnica -6 stepeni, Ivan-sedlo, Sarajevo 5, Jajce, Zenica 7, Bugojno 8, Banja Luka, Livno, Tuzla 11, Doboj, Gradačac, Zvornik 12, Drvar, Grude, Široki Brijeg 13, Bihać, Neum, Sanski Most, Trebinje 14 i Mostar 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo