Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 25.02.2019. 20:13 |

Košarkaši OKK Slobode u Mejdanu deklasirali Igokeu

FENA

TUZLA, 25. februara (FENA) – Košarkaši OKK Slobode pobijedili su večeras u tuzlanskom Mejdanu ekipu Igokee iz Aleksandrovca rezultatom 90:68 (23:13, 22:13, 18:17, 27:25).

Bila je ovo prijateljska utakmica, ali po dešavanjima na parketu to se ne bi moglo zaključiti. Tuzlaci su od početka zasipali koš gostiju koji su reagovali dosta nervozno, a posebno trener Dragan Nikolić, koji je pritiskom na sudije pokušavao dekoncentrirati ekipu Josipa Pandže.

U jednom trenutku Nikolić je, nakon jednog faula, ušao u teren i pošao prema košarkašima OKK Slobode, pa je izgledalo da će doći do incidenta.  To se ipak nije dogodilo, unatoč stalnoj nervozi „klupe“ gostiju što je izazvalo reagiranje publike, pa su pojedinci neprimjerenim dobacivanjem dolijevali ulje na vatru.

Suci su dodijelili tri tehničke pogreške, od kojih dvije gostima, a igrači oba tima „zaradili“ su 52 lične pogreške.

Domaći sastav, u kojem je prve minute u dresu OKK Slobode imao reprezentativac Obrad Tomić, nije imao respekta prema nedavnim osvajačima Kupa „Mirza Delibašić“, pa su u jednom trenutku vodili i s 28 poena razlike, a na kraju su se zaustavili na +22.

Ovo je bila četvrta pripremna utakmica OKK Slobode u pauzi prvenstva i druga pobjeda.

OKK SLOBODA – KK IGOKEA 90:68 (23:13, 22:13, 18:17, 27:25)

OKK SLOBODA: Tandique 10, Jovanović 22, Jakupović 9, Čerkezović 4, Islamović, Naletilić 12, Dedajić, Omerović, Subašić, Šibalić 8, Božović 13, Tomić 12. Trener: Josip Pandža

IGOKEA: Ilić 13, Milošević 8, Radivojević 2, Rikić, Musić 1, Jerret 12, Williams 8, Lešić 5, Talić 4, Luković 5, Anđušić 5. Trener: Dragan Nikolić.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Košarkaši Slobode žele pobjedu protiv Mladosti

Košarkaši Slobode pobijedili Bosnu

Sloboda spremna za derbi sa Bosnom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'