Magazin     | 25.02.2019. 09:29 |

Oscari za najbolje scenarije 'Zelenoj knjizi' i 'Crnom članu KKKlana'

FENA Agencije

 

LOS ANGELES 25. veljače (FENA) - Oscar za najbolji originalni scenarij dodijeljen je filmu "Zelena knjiga: Vodič za život", dok je najboljim adaptiranim scenarijem proglašen onaj za film "Crni član KKKlana", najboljom pjesmom proglašena je pjesma "Shallow" koju u filmu "Zvijezda je rođena" izvode Lady Gaga i Bradley Cooper, a film "Black Panther" odnio je Oscara za najbolju glazbu.

Oscari za scenarij filmovima "Zelena knjiga" i "Crni član KKKlana" 

Najboljim originalnim scenarijem proglašen je scenarij Nicka Vallelonge, Briana Hayesa Currieja i Petera Farrellyja za film "Zelena knjiga: Vodič za život", a u istoj kategoriji bili su nominirani scenariji za filmove "Miljenica", "Iskušenik" (First Reformed), "Roma" i "Čovjek iz sjene", a u kategoriji adaptiranog scenarija, prenosi Hina.

Scenarij za film "Crni član KKKlana" redatelja, i jednoga od scenarista filma, Spikea Leeja, proglašen je najboljim adaptiranim scenarijem.

Film o afroameričkom policajcu koji se želi infiltrirati u lokalni KKK, nominiran je u ukupno šest kategorija, uz koje i najbolji film, režija i sporedni glumac.

U toj su kategoriji nominirani bili i scenariji za filmove "The Ballad of Buster Scruggs", "Can You Ever Forgive Me", "If Beale Street Could Talk" i "Zvijezda je rođena"

Najbolja pjesma "Shallow"; najbolja glazba iz filma "Black Panther"

Oscara za najbolju pjesmu dobila je pjesma "Shallow" koju u filmu "Zvijezda je rođena" izvode Lady Gaga i Bradley Cooper. Pjesma je nagrađena i Zlatnim globusom, nagradom BAFTA-e i Grammyjem, a uz Lady Gagu autori su Mark Ronson, Anthony Rossomando i Andrew Wyatt.

Film je nominiran u osam kategorija, uz ostalo za najbolji film te najbolju mušku i žensku ulogu, a u ovoj kategoriji konkurirali su mu "The Ballad of Buster Scruggs", "Black Panther", "Povratak Mary Poppins" i "RBG".

Nakon Oscara za montažu zvuka i zvuk, film "Black Panther" dobio je i Oscara za originalnu glazbu švedskog skladatelja Ludwiga Göranssona.

U istoj kategoriji nominirani su bili "Crni član KKKlana", "If Beale Street Could Talk", "Otok pasa" i "Povratak Mary Poppins".

Oscar za vizualne efekte filmu "Prvi čovjek"

Oscara za vizualne efekte osvojio je "Prvi čovjek" (First Man), biografski film o životu Neila Armstronga, prvoga čovjeka na Mjesecu.

Film je osim u ovoj kategoriji imao i nominacije za montažu zvuka, zvuk i scenografiju, a u ovoj kategoriji konkurirali su mu "Osvetnici: Rat beskonačnosti" (Avengers: Infinity War), Christopher Robin, "Igrač broj 1" i "Solo: Priča iz Ratova zvijezda".

"Skin" najbolji kratkometražni igrani film

Oscara za kratkometražni igrani film dobio je američki film "Skin", a u konkurenciji su bili i irski film "Detainment", španjolski film "Madre", američki film "Fauve" i tajvanski film "Marguerite".

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Projekcija filma 'Gdje je Anne Frank' u povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta

Otvoreno 17. izdanje Mostar film festivala

Nakon dvije decenije Dino Mustafić ponovo na filmskom setu,'Paviljon' nose renomirana glumačka imena

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana