Sport     | 25.02.2019. 09:09 |

Inter kod Fiorentine prokockao pobjedu

FENA Roland Grabovac

FIRENZA, 25. veljače (FENA) - Posljednji susret 25. kola talijanskog nogometnog prvenstva Fiorentina – Inter završio je rezultatom 3:3, i to nakon što su gosti iz Milana u finišu utakmice prokockali dva gola prednosti.

Domaći su imali idealan početak utakmice s obzirom da je već u 17 sekundi igre Stefan De Vrij skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

Primljeni gol nije previše smeo Inter i već u 6. minuti za 1:1 pogađa Matias Vecino. U 40. minuti Inter je poveo 2:1 preko Mattea Politana, a u 52. Ivan Perišić siguran je s bijele točke za 3:1 i, kako se činilo, pobjedu "Nerazzurra".

No Fiorentina se vraća u igru u 74. minuti preko Luisa Muriela, a debelo u sudačkoj nadoknadi, u 102. minuti utakmice Jordan Veretout realizirao je jedanaesterac za konačnih 3:3.

U nedjelju je odigrano još pet utakmica 25. kola od kojih su dvije završile podjelom bodova: Chievo - Genoa 0:0 i Sassuolo - SPAL 1:1; Sampdoria je kući s 1:0 svladala Cagliari, istim rezultatom Juventus je pobijedio Bolognu u gostima, dok je Napoli došao do uvjerljive pobjede 4:0 kod Parme.

Nakon dvije trećine odigranog prvenstva Juventus je na vrhu ljestvice Serie A sa 69 bodova, slijede Napoli (56), Inter (46), Milan (45), Roma (44) itd.

Sljedećeg vikenda na programu su dva velika derbija, u nedjelju Juventus gostuje kod Torina, dok se dan ranije igra rimski derbi između Lazija i Rome.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Velež osudio nasilje i kritizirao mostarskog gradonačelnika

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana