Regija     | 23.02.2019. 16:29 |

Održan tradicionalni maškarani auto-rally "Pariz-Bakar"

FENA Agencije

 

RIJEKA, 23. veljače (FENA) - Tradicionalna manifestacije Riječkoga karnevala maškarani auto-rally "Pariz-Bakar" održana je ove subote na ulicama i cestama Rijeke, Kostrene i Bakra, a sudjelovala su vozila maskirana i transformirana na najmaštovitije načine. 

Ovaj rally održava se neprekidno od 1990. godine u sklopu Riječkoga karnevala, a pokrenut je kao parodija na tada popularni rally "Pariz-Dakar", prenosi Hina.

Rally je, kao i svih godina do sad, startao iz dijela Rijeke na Krimeji zvanog Pariz, potom su se maškarani vozači i veseli putnici u automobilima i na motociklima svih boja, okićenim šarenim trakama, balonima, ogromnim plišanim pandama u gnijezdima od grana drveća, uz bučno turiranje motora stigli do Korza u Rijeci te nastavili prema Kostreni, gdje je održan prvi ispit spretnosti. U Bakru je bio drugi ispit spretnosti i cilj rallyja.

Uz prerađena vozila koja su zadobila obličje policijskih ili starijih, milicijskih automobila, vozila-klauna, prijevoznika "zadnje odmoći" i drugih, bilo je mnogo alegorijskih vozila, s putnicima kao mafijašima, kao aluzija na događanja u društvu ili pak vozila kojima se upozoravalo na agoniju riječkog brodogradilišta 3. maj.

Riječka karnevalska subota završit će velikim Carnival DJ Session partyjem u Export Delti s nastupom vrsnih DJ-evia. 

Carnival DJ Session nasljednik je Carnival Partya koji je spontano i pomalo slučajno pokrenut još 2000. godine, po jasnom uzoru na berlinski Love Parade, uz alegorijska kola "Millenium Bugs". Ove godine nastupit će Picko Chavese, Bebetto, Moor, Petar Dundov, Adoo, Steve Rachmad i Ogi.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'