Bosna i Hercegovina     | 23.02.2019. 17:41 |

Završen projekt 'Starogradska bajka'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. februara (FENA) - Maskenbalom na ledu, uz maskote crtanih filmova i slatkiše, na "Rhinostop HOT" klizalištu u Sarajevu zatvoren je projekt "Starogradska bajka", koji je na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović trajao od 26. decembra.

Hladan vjetar i niske temperature nisu spriječili mališane da dođu, kližu se i druže sa maskotama Mickey i Minnie Mouse i Olafa. Na ulazu u klizalište dobili su maske, a poslije su počašćeni raznim slatkišima i sokovima, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Ovo je ujedno bio i posljednji program projekta "Starogradska bajka" kojeg je realizovalo Udruženje "Čuvari tradicije" uz podršku Općine Stari Grad i Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Projekt je počeo 26. decembra prošle godine, a građani su dva mjeseca mogli besplatno koristiti "Rhinostop HOT" klizalište postavljeno na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović. Više od 10.000 ljudi klizalo je na ovoj lokaciji u prethodnom periodu.

Vikendom su organizovani posebni programi - škola klizanja za djecu i odrasle, mađioničarska predstava, disco večer na ledu, hokejaška utakmica, igre na ledu i drugo. Klizalište su posjećivali brojni građani, a zabilježene su i posjete turista kako iz regiona, tako i drugih zemalja Evrope i svijeta.

U prethodna dva mjeseca na klizalištu je zabilježena posjeta mladih fudbalera iz FK Pančevo, a revijalnom utakmicom goste klizališta jednog vikenda u januaru zabavili su mali hokejaši iz HK Vukovi. Vještine klizanja su kroz časove održane i za korisnike Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama "Oaza".

Sve časove u sklopu škole klizanja održavali su profesionalni brzoklizači iz Klizačko-koturaljskog kluba Bosna, ujedno i reprezentativci BiH u brzom klizanju. Najviše interesovanja izazvale su tzv "Igre na ledu" u kojim je učestvovalo više od stotinu dječaka i djevojčica, a najbolji su dobili i prigodne poklone.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

MUP KS - Sektor za građanska stanja, ponovo u zgradi Općine Stari Grad Sarajevo

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo u posjeti ministrima Vlade Srbije i Općini Stari Grad Beograd

Sarajevska Općina Stari Grad ponudila obnovu Doma Oružanih snaga BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo