Servisne informacije     | 23.02.2019. 09:16 |

Na Bjelašnici jutros minus 20 stepeni

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. februara (FENA) - U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini je pretežno sunčano.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -20 stepeni, Ivan-sedlo -11, Livno i Sarajevo -8, Bugojno -7, Tuzla -6, Gradačac i Sanski Most -4, Široki Brijeg -3, Bihać i Grude -2 i Mostar -1.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 953 milibara, za 10 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Hercegovini će danas većinom biti sunčano vrijeme. Više oblačnosti bit će prijepodne na sjeveru Hercegovine. U Bosni će prijepodne biti pretežno oblačno. Slab snijeg će lokalno padati u centralnim i istočnim područjima. Od poslijepodnevnih sati u Bosni će doći do postepenog smanjenja oblačnosti.

Vjetar umjeren, s jakim udarima, sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne olujni udari vjetra brzine 80 do 100 km/h. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i 1, na jugu zemlje do 6 stepeni.

U Sarajevu će danas biti pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom prijepodne. Najviša dnevna temperatura zraka oko -3 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidormeteorološkog zavoda BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo