Bosna i Hercegovina     | 22.02.2019. 16:13 |

Predstavljen plan aktivnosti Društva hrvatskih novinara u BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 22. veljače (FENA) - Društvo hrvatskih novinara u BiH održalo je sjednicu Predsjedništva na kojoj je predsjednica te udruge Valentina Rupčić upoznala članove s dosadašnjim aktivnostima, ponajviše onim oko registracije Društva i ostalih pravnih aktivnosti te je zaključeno kako je registracija uspješno obavljena.

Također, predstavljen je plan aktivnosti za tekuću godinu, priopćilo je Društvo hrvatskih novinara u BiH.

Planirano je formiranje pododbora po vrsti medija kojima pripadaju kako bi samo funkcioniranje Društva bilo učinkovitije. Osim toga, ažurirat će se i popis hrvatskih medija te djelatnika u navedenim medijima kako bi se analiziralo postojeće stanje.

- Cilj nam je da Društvo profunkcionira na svim razinama i u svim segmentima. Sada kada smo izvršili sve pravne pretpostavke krećemo s radom, upoznavanjem i sagledavanjem svih problema, ali i prilika gdje kao udruga možemo nastupati i dati doprinos. Na koncu, naša misija je pomoći hrvatskim novinarima i medijima u ostvarenju svojih prava, čime će se osigurati njihova opstojnost u BiH - kazala je Valentina Rupčić.

Članovi Predsjedništva na sjednici su razmijenili mišljenja vezana za aktualnu situaciju i stanje medija u BiH, probleme s kojima se susreću, napade, posebice izražen govor mržnje u djelu medija.

O svemu navedenom razgovarat će se i na budućim sastancima, na kojima će se pokušati i u suradnji s kolegama iz drugih sličnih udruga tražiti i inicirati rješenja.

Društvo hrvatskih novinara u BiH aplicirat će i za članstvo u međunarodnim novinarskim udrugama.

Predsjedništvo Društva odlučilo je kako će sljedeća sjednica Skupštine Društva hrvatskih novinara u BiH biti održana krajem ožujka.

U organizaciji Društva hrvatskih novinara u BiH i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru bit će održano predavanje Josea Marie Cabello Barzanas sa Sveučilišta u Barceloni koji će govoriti o audiovizualnoj komunikaciji i pripremanju video sadržaja. Predavanje je planirano u srijedu, 27. veljače, na Filozofskom fakultetu u Mostaru u 11.30 sati.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Društvo hrvatskih novinara BiH uputilo potporu novinarima BHRT-a

DHN u BiH traži istragu i kažnjavanje počinitelja prijetnji i napada na novinare

Društvo hrvatskih novinara u BiH osudilo pritiske na medijske djelatnike

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo