Sport     | 22.02.2019. 14:41 |

Slišković pred hercegovački derbi

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 22. veljače (FENA) - Zimska stanka na domaćim nogometnim travnjacima je gotova, a u prvom proljetnom kolu nogometaši Zrinjskog u nedjelju gostuju kod Nogometnog kluba Široki Brijeg.

Trener Zrinjskog Blaž Slišković zadovoljan je obavljenim pripremama no, po njegovim riječima, tek službene utakmice u prvenstvu i kupu pokazat će gdje su "Plemići" u ovom trenutku.

- Nakon utakmica protiv Širokog, Sarajeva i Radnika vidjet ćemo kako smo se pripremili. Naravno, svi mi treneri kažemo da smo zadovoljni pripremama, pa tako ni ja nemam zamjerku niti na jednog igrača, ali utakmice su jedino mjerilo - kazao je Slišković na konferenciji za novinare.

Komentirajući prvog protivnika Zrinjskog u nastavku sezone, Slišković je kazao kako Široki, po njegovom mišljenju, ima veću kvalitetu u igri prema naprijed nego prema nazad, iako je činjenica da su obrane Širokog i Slobode u prvom dijelu sezone primile najmanje golova, po 13.

- Široki je manje opasan i kvalitetan kada igra na postavljenu obranu, stoga ne očekujem da će kroz posjed lopte organizirati napade jer bi im to suzilo prostor za njihove brze igrače. Mislim da će se opredijeliti na manje riskantnu igru gdje će tražiti svoje šanse iz naših grešaka, kroz kontru i polukontru - kazao je strateg "Plemića".

Slišković vjeruje kako odlazak Nemanje Bilbije i Ognjena Todorovića, dva važna igrača koji su imali ključne uloge u tri uzastopna osvojena naslova prvaka, neće biti nepremostiva prepreka za visoke ambicije Zrinjskog u ovoj sezoni.

- Neminovnost je da vam igrači odlaze. Daj bože da nam svake godine ode jedan-dva kvalitetna igrača, da klub profitira, da oni zarade nešto, a na nama je da pokušamo što kvalitetnije nadoknadimo njihov odlazak, da dovedemo još ambicioznije i motiviranije igrače. Mislim kako smo doveli četiri-pet momka koji su, prije svega, pokazali želju da dođu u Zrinjski - kazao je Slišković, istaknuvši kako su želja i motivacija iznimno važni za to kako će se novi igrači uklopiti u momčad.

Edin Rustemović zbog kartona i Damir Šovšić zbog lakše ozljede neće biti u konkurenciji za nedjeljnu utakmicu, a hercegovački derbi propustit će i dva nova imena u redovima "Plemića". Tomislav Barbarić, po Sliškovićevim riječima, nije potpuno fizički spreman, dok Staniša Mandić još nema pravo nastup.

Trener Zrinjskog nije želio otkriti početni sastav svoje momčadi, kazavši tek da ima dvojbe oko dvije pozicije te da će o tome odlučiti pred sam početak utakmice.

Slišković se osvrnuo i na stanje na ljestvici na kojoj, 14 kola prije kraja, Sarajevo drži prvo mjesto s 43 boda, Zrinjski je drugi s 38, Široki treći s 30, a Željezničar i Sloboda imaju po 28 bodova.

- Kada pogledate stanje na tablici neki bi mogli reći da će se borba za prvo mjesto voditi između Sarajeva i Zrinjskog. Ja i moji igrači ne razmišljamo tako. Sigurno je da će se Željezničar i Široki uključiti u tu borbu. Bilo je i prije situacija da neka momčad ima 8-9 bodova prednosti, pa da izgubi prvenstvo. Ima dosta utakmica, dosta bodova je u igri i Zrinjski ni u jednom trenutku neće odustati od svog cilja, a to je obrana naslova prvaka i ulazak u finale kupa - poručio je Slišković.

Utakmica NK Široki Brijeg – HŠK Zrinjski Mostar igra se na stadionu Pecara u nedjelju od 17 sati, uz izravan prijenos na BHT1.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta