Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 22.02.2019. 12:26 |

Starčević: Agresivnom igrom do povoljnog rezultata protiv Sarajeva

FENA

TUZLA, 22. februara (FENA) - Mimo ustaljene prakse, nogometaši Tuzla Cityja uoči susreta sa Sarajevom neće trenirati na Tušnju, nego će se pripremati u Modracu kod Lukavca gdje su trenirali od povratka iz Ulcinja, s obzirom na to da se teren u Simin Hanu renovira i priprema za postavljanje vještačke trave.

Šef stručnog štaba Slobodan Starčević rekao je nisu željeli danas raditi na Tušnju kako ne bi pokvarili teren.

- Pratimo vremensku prognozu koja je dosta tačna i znali smo da će pasti kiša, pa bismo teren pokvarili prije same utakmice, koja je za nas veoma bitna. Dolazi nam jedna od najboljih ekipa u državi, tim koji ima kontinuitet. Takav protivnik ne stavlja pred nas imperativ, igrat ćemo rasterećeno, ali i agresivno, kako bismo pokušali doći do jednog ili tri boda - rekao je Starčević na današnjoj konferenciji za novinare.

Podsjetio je da njegov tim skoro da nije imao pauze od 2. decembra. Odrađeno je 70 treninga, odigrano šest pripremnih utakmica i ekipa je spremna za nastavak sezone, rekao je.

- Dosta igrača je napustilo klub, došlo je osam novih od kojih će sedmorica biti u rosteru za duel sa Sarajevom. Malo sam bio razočaran igrom nekih igrača u "generalci" protiv Slobode, ali bilo je pet mlađih igrača od kojih četvorica nikad nisu igrali protiv premijerligaša. Osvijestili smo se i sutra ćemo biti mnogo jači i bolji - naglasio je trener Tuzla Cityja.

U ekipi neće biti Ivana Kostića, za koga Starčević kaže da je bio najbolji igrač ekipe u prvom dijelu sezone. Povrijeđeni su i Samir Efendić i Ajdin Nukić, dok zbog isključenja na utakmici 18. kola protiv Zrinjskog nema pravo nastupa ni Nermin Crnkić.

- To jeste hendikep, ali novi igrači koji su došli pokazali su da su pojačanja i nadomjestit će one koji ne mogu nastupiti - zaključio je Starčević.

Poslije sužeg vremena potpuno je oporavljen i spreman za utakmicu "veznjak" Nemanja Stjepanović. Obećao je da će njegova ekipa protiv Sarajeva pokušati doći do povoljnog rezultata, a to je sve osim poraza.

- Dobro smo radili na pripremama, spremni smo da odigramo muški i pokušamo protiv jedne od najboljih ekipa u ligi doći do boda ili bodova – poručio je Stjepanović.

Tuzla City je u pripremnom razdoblju pobijedio Željezničar (3:2), Čapljinu (3:1), Otrant (3:1), Radnik (2:0) i Arsenal (3:1), dok su jedini poraz doživjeli protiv Slobode (0:1).

Utakmica Tuzla City - Sarajevo igra se na Tušnju sutra od 14.30 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Fudbaleri Tuzla Cityja pobijedili Široki Brijeg

Slavko Petrović nije više trener FK Tuzla City

Velež nakon golijade prošao u četvrtfinale Kupa BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu