Ekonomija     | 22.02.2019. 09:55 |

Otvorena online registracija za učesnike desetog Sarajevo Business Foruma

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 22. februara (FENA) - Registracija učesnika desetog, jubilarnog Sarajevo Business Foruma (SBF), koji će biti održan od 17. do 19. aprila u Sarajevu, zvanično je otvorena.

Zainteresirani za učešće na najvećoj poslovno-investicijskoj konferenciji u regionu mogu se prijaviti online putem web stranice https://sarajevobusinessforum.com/. Na taj način će postati dio priče koja deset godina zaredom okuplja najznačajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta, s ciljem prezentiranja poslovnih prilika i mogućnosti ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali  i zemlje regiona: Albaniju, Crnu Goru, Hrvatsku, Sjevernu Makedoniju, Sloveniju i Srbiju, saopćeno je iz BBI banke.

Uoči ovogodišnjeg SBF-a online platforma https://sarajevobusinessforum.com/, kako se navodi, dobila je novo, unaprijeđeno izdanje putem koje se moguće registrovati za učešće, prijaviti i predati projekt za investitore, te nominovati kompanije ili pojedince za SBF nagrade.

Za razliku od prethodnih godina, kada su za različite aspekte konferencije korištene različite aplikacije, za Sarajevo Business Forum 2019 dostupna je jedinstvena inovativna platforma, za čiju je izradu zadužena startup kompanija App Impact iz Sarajeva, osnovana 2016. godine.

Otvaranje novih firmi, zapošljavanje mladih ljudi, razvoj poduzetništva uz ekonomsko uvezivanje regiona sa svijetom, suština su misije Sarajevo Business Foruma. Nove prilike za umrežavanje i investiranje očekuju i učesnike jubilarnog izdanja SBF-a, kojeg pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine organizuje Bosna Bank International (BBI) u saradnji s Islamic Development Bank Group (IsDB) i drugim domaćim i međunarodnim partnerima.

 Najavni video spot na bosanskom jeziku dostupan je na YouTube linku: https://youtu.be/IYwAUfRIbD8

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Otvorena online registracija za 13. Sarajevo Business Forum

AJB DOC Press - Poziv autorima za prijave na treći AJD Industry Days

BBI Banka najavila 13. 'Sarajevo Business Forum' diplomatskom koru u BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'