Stranačke aktivnosti     | 21.02.2019. 18:09 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Srpska demokratska stranka podržava evropski put Bosne i Hercegovine i njeguje evropske vrijednosti u svom političkom djelovanju. Republici Srpskoj treba društvo na čijem čelu će biti ljudi koji vode brigu o građanama i poštuju institucije a ne ono društvo u kome brojači odlučuju umjesto birača - kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica nakon sastanka sa visokom delegacijom Evrospke unije danas u Banja Luci.

Govedarica je istakao da ekonomske reforme u BiH treba da imaju primat i izrazio uvjerenje da poreska opterećenja ne doprinose stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta i otvaranju novih radnih mjesta.

Predsjednik SDS-a je istakao da je trebalo godina i po dana u procesu odgovaranja na pitanja Evropske komisije i da se nada da u procesu pregleda odgovora na pitanje Bosne i Hercegovina neće biti većih problema.

Delegaciju Evrospke unije na današnjem sastanku činili su Kristijan Danijelson, direktor Direkcije Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju, Tomas Majr-Harting, izvršni direktor za Evropu i Centralnu Aziju Evropske službe za vanjske poslove (EEAS), Lars-Gunar Vigemark, ambasadorom EU u BiH i Mikela Matuela, šef odjela za BiH u Generalnom direktoratu Evropske komsiije za proširenje. Sastanku je prisustovao i predsjednik PDP Branislav Borenović.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

SDS

Vezane vijesti

Miličević: SDS će sigurno izaći na izbore

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta