Bosna i Hercegovina     | 21.02.2019. 15:59 |

Na sjednici PSOESS-a o sigurnosnim izazovima u regiji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. februara (FENA) - Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine  (PSBiH) Borjana Krišto i predsjedatelj Doma naroda PSBiH Bariša Čolak sudjeluju na 18. zimskom zasjedanju Parlamentarne skupštine Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (PSOESS) koje se održava u Beču.

Uoči zasjedanja održan je sastanak Skupine za potporu Putu svile PSOESS-a na kojem je prezentiran novi projekt željezničkog povezivanja Azije i Europe te su razmatrani potencijalni željeznički pravci, kao i ekonomske koristi ovakvog projekta zbog smanjenja vremena i troška transporta.

Tijekom prvog dana zasjedanja Parlamentarne skupštine OESS-a sudionicima se obratio predsjednik Nacionalnog vijeća Austrije Wolfgang Sobotka, predsjednik PSOESS-a George Tsereteli, te predsjedatelj OESS-a i ministar vanjskih poslova Slovačke Miroslav Lajčak.

Na sjednici se raspravljalo o sigurnosnim izazovima s kojima se susreću zemlje regije, sprečavanju potencijalnih konflikta, situaciji u Ukrajini, slobodi medija, te jačanju međusobnog dijaloga i suradnje, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Predstavnički dom PSBiH - Poslanici raspravljaju o političkoj situaciji u institucijama BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'