Bosna i Hercegovina     | 21.02.2019. 14:58 |

Svečanom sjednicom završena proslava Dana općine Ljubuški (VIDEO)

FENA Mladenka Krilic

LJUBUŠKI, 21. veljače (FENA) - Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u četvrtak je završena proslava Dana općine Ljubuški.

Sjednici su, uz općinske vijećnike, načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića, nazočili i dužnosnici HDZ-a BiH, predvođeni predsjednikom HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Draganom Čovićem te brojni gosti i uzvanici iz BiH i Republike Hrvatske.

Načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić podnio je izvješće o urađenom u proteklom razdoblju te spomenuo neke od planova za tekuću godinu.

- Ljubuški neosporno postoje uređeniji i ljepši, dobiva potrebne sadržaje, imamo sve bogatiji sadržajniji i kulturni život, sport nastavlja nizati uspjehe, ulažemo u socijalne programe i projekte zaštite okoliša, odnosno zaštite ove prekrasne prirode, blago raste broj uposlenika ima i novih investicija, poljoprivreda pravi pozitivne iskorak, turizmom definitivno postajemo prepoznatljiva destinacija - istaknuo je načelnik Barbarić.

Podsjetio je da se nastavlja uređenje grada, od rekonstrukcije zgrade Policijske uprave i Gradske vijećnice, do izgradnje podzemne garaže, trga, uređenja gradskih ulica i završetka radova na kino dvorani.

Barbarić je podsjetio da je pri kraju i zakonom predviđena procedura stjecanja statusa grada.

Izrazio je žaljenje što dio sugrađana i dalje odlazi u inozemstvo, te dodao kako nema jednostavnih i brzih rješenja, pogotovo u ovakvim političkim prilikama u kakvim živimo i radimo.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća obratio se i predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović koji je povodom Dana općine uputio čestitke svim stanovnicima općine Ljubuški.

- Svi smo na neki način vezani za ovo slavlje Ljubušaka, a ja ću na jedan poseban način pozdraviti i sve drage goste ovdje, prije svega one koji su prepoznali bitnost uvezivanja, onoga što se zove lokalna samouprava, gospodarstva i znanosti - istaknuo je Čović.

Dodao je kako je u prethodnim kampanjama puno toga obećani, istaknuvši kako nijedno od tih obećanja neće ostati neispunjeno.

- Neka grad Ljubuški bude jedan od najvrjednijih vrhova, dijamant hrvatskog naroda, da mi svi zajedno, snagom i zajedništvom, sinergijom, pomognemo da ovo bude mjesto izuzetnog stvaranja ambijenta za život, prije svega mladih ljudi. Bit će uvijek onih koji će odlaziti, ali idemo stvoriti ambijent da nitko nema razloga ići odavde. Ja ću učiniti sve sa svojim suradnicima sa svih razina vlasti, da vam budemo potpora, da vi svoje planove možete ostvariti, da ih realiziramo i da bržim iskorakom pratimo trendove u svijetu - poručio je Čović.

Ovom prigodom potpisan je i sporazum između Općine Ljubuški i Građevinskoga i Agronomskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

- Ovo sveučilište bit će potpora razvoju lokalnih sredina i afirmirat će sve ono što je važno za društvo i ovaj kraj, za naš narod - poručio je rektor mostarskoga sveučilišta Zoran Tomić.

Na svečanoj sjednici uručena su i javna priznanja općine Ljubuški za 2018. godinu, i to akademskom kiparu Vinku Galiću, rektoru zagrebačkoga sveučilišta prof. dr. znanosti Damiru Borasu i tvrtki AG Frigo iz Ljubuškog.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2603

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/16H-XmRGASo6rmxV2Zsay1tLABGNr1V8-?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Leko vjernicima MIZ Ljubuški zaželjela da im Bajram donese mir i sreću

Osnovna škola u Vitini dobit će novu fasadu

Ljubuškim maturantima po 300 maraka potpore

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana