Sport     | 21.02.2019. 14:23 |

Pripreme stadiona 'Asim Ferhatović Hase' za nastavak fudbalske sezone

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. februara (FENA) - Uposlenici Javne ustanove „Centra za sport i rekreaciju“, koji upravljaju Olimpijskim stadionom „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu, završili su sa demontažom bine i plastične podloge postavljenih u svrhu svečanog otvorenja Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF), saopćeno je iz Općine Centar.

Predstavnik JU „Centar za sport i rekreaciju“ Muhamed Alaim je naglasio da u protekla dva dana radnici pripremaju teren za nastavak fudbalske sezone, odnosno za utakmicu Kupa BiH između Sarajeva i Zrinjskog.

- Uklonili smo privremene konstrukcije koje su bile postavljene za potrebe svečanog otvorenja EYOF-a. Protekla dva dana radimo na pripremi travnatog terena za nastavak fudbalske sezone, što znači čišćenje terena i popravak štete koja je nastala nakon manifestacije na terenu. S obzirom da smo u CSR-u navikli na ovakve situacije sve navedene radove ćemo okončati na vrijeme za održavanje utakmice Kupa BiH između Sarajeva i Zrinjskog koja je planirana za 27. februar - rekao je Alaim. 

Općina Centar je uložila 500.000 KM da bi se stadion na Koševu uredio i primio više od 30.000 posjetilaca koji su bili prisutni na svečanom otvorenju 14. po redu EYOF-a.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo