Bosna i Hercegovina     | 21.02.2019. 13:45 |

Humanitarna 'Trka za život' u nedjelju na Jahorini

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 21. februara (FENA) - Humanitarna "Trka za život" u organiziraciji Olimpijskog centra Jahorina i Otvorene mreža, bit će održana 24. februara na Jahorini.

Predsjednik Otvorene mreže Almir Čehajić Batko je kao cilj humanitarne trke naveo spašavanje života četvero djece, među kojima je i djevojčica Merjem Bašić. 

Istakao je da djevojčica Merjem treba na hitna operacija koja košta minimalno 39.000 eura, te da je jučer otputovala u Tursku gdje bi trebala biti operirana. 

- Naša je odluka bila da Merjem prebacimo u Tursku "na dug",  danima je osjećala nepodnošljive bolove, jer se u BiH nije moglo ništa uraditi. Želja nam je da se Merjem vrati zdrava u BiH  - pojasnio je Batko.

Istakao je da Otvorena mreža nije humanitarna organizacija, već "korektor vlasti" te je pozvao sve ljude koji žele pomoći Merjem i ostaloj bolesnoj djeci da u nedjelju dođu na Jahorinu.

Izvršna direktorica OC Jahorina Iva Ivkić kazala je da kotizacija za trku iznosi 20 KM, a da se zainteresirani mogu prijaviti za dvije kategorije, djeca i odrasli.

Ističući humanost trke, dodala je da su pripremili i vrijedne nagrade za pobjednike te da svi koji ne žele učestvovati u trci, a žele podržati humanitarnu akciju, mogu kupiti narukvice ili popiti piće na koncertu koji će organizirati nakon trke.   

Humanitarna akcija se može podržati i pozivom na broj 17030 i 17050, čime se donira 2 KM.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Udruženja i mještani traže proglašenje Jahorine zaštićenim parkom prirode  

Na Jahorini održan 7. Termag Challenge Race, događaj koji BiH uvrštava na turističku kartu svijeta

Skijanje na Bjelašnici i Jahorini i u maju

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel