Bosna i Hercegovina     | 21.02.2019. 13:35 |

Al-Khater: Državljani Katara imaju problem vlasništva nad nekretninama u BiH

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 21.februara (FENA) - Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić zahvalio je Sultanu Bin Al-Khateru, ambasadoru Države Katar u Bosni i Hercegovini, na dosadašnjoj podršci koju je Katar pružio građanima Bosne i Hercegovine, te izrazio očekivanja da će saradnja dvije zemlje, posebno u oblastima ekonomije i turizma, biti unapređena u budućnosti.

-Zadovoljni smo i ohrabreni kada ambasadori iz prijateljskih zemalja dolaze i u ovaj dio Bosne i Hercegovine i izražavaju želju za podrškom svim građanima. Naše opredjeljenje je da svoju budućnost gradimo u ovom dijelu naše domovine, a od naših prijatelja očekujemo da nam daju podršku u našim nastojanjima i ciljevima - rekao je Salkić tokom sastanka u Banjoj Luci.

Podsjetio je da su u proteklim godinama uglavnom obnavljane kuće, putna infrastrukturu, vjerski objekti i da se radilo na ekonomskom jačanju.

-Moramo nastaviti intenzivnije raditi na zapošljavanju naših građana i borbi za ostvarivanje prava zagarantovanih Ustavom i zakonima. Kada su u pitanju investicije i otvaranje radnih mjesta, tu očekujemo podršku od naših prijatelja, jer samo na takav način možemo zadržati naše građane u ovom dijelu Bosne i Hercegovine - kazao je potpredsjednik Salkić.

-Ambasador Al-Khater je istakao da se državljani Katara suočavaju s problemima koji se odnose na vlasništvo nad nekretninama u našoj zemlji, te istakao da će u narednom periodu posjetiti mnoga mjesta širom Bosne i Hercegovine, te razgovarati s građanima, saopćeno je iz kabineta entitetskog potpredsjednika.

Potpredsjednik entiteta RS je katarskog ambasadora upoznao i s problemima s kojima se Bošnjaci suočavaju, a koji se odnose na sistemsku diskriminaciju, nemogućnost zapošljavanja u javnom sektoru i nemogućnost izučavanja bosanskog jezika.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Salkić uputio čestitku povodom Dana Bošnjaka

U Tuzli predstavljanje knjige 'Genocidna namjera – Bratunac 1992.' Ramiza Salkića

Salkić pozvao međunarodnu zajednicu da radi na eliminaciji posljedica genocida

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu