Stranačke aktivnosti     | 21.02.2019. 13:23 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Nezavisni blok održao je danas u Sarajevu press konferenciju na temu ''Predstavljanje prioriteta, zakona i mjera Nezavisnog bloka za državni, entitetski i kantonalni nivo''. Na konferenciji su govorili predsjednik Senad Šepić, poslanica u Parlamentu BiH Aida Baručija, poslanik u Parlamentu FBiH Amer Obradović, ministar privrede u Vladi USK Nijaz Kadirić, te član Predsjedništva i makroekonomista Faruk Hadžić.

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić je izjavio: ''Mi smo nastali kao potreba za promjenama u Bosni i Hercegovini, drugačijim odnosom prema građanima i resursima u ovoj zemlji. Na takovoj politici smo dobili i određeno povjerenje ljudi. Mi ćemo ostati dosljedni, nećemo govoriti jedno do izbora a onda se drugačije ponašati nakon izbora. To je neodgovorno i prevara ljudi. Stoga, izvinjavamo se i našim biračima i članstvu jer su nas pojedini ljudi koji su izabrani sa listi Nezavisnog bloka izdali povjerenje birača i podržavaju opstanak postojeće loše politike. Sva naša struktura i organi ostat će na ideji na kojoj smo i nastali. 

Zastupnica u Parlamentu BiH, Aida Baručija, najavila je inicijativu o uvođenju moratorija povećanje poreza na potrošnju, tačnije novih akciza i povećanje stope PDV-a, dok je zastupnik u Parlamentu FBiH, Amer Obradović, najavio inicijativu za izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak, kojim bi se sa sadašnjih 300 KM podigao neoporezivi dio dohotka na 600 KM, kao i inicijativu kojom nadležni organi trebaju propisati minimalnu i zagarantovanu cijenu i siguran otkup poljoprivrednih proizvoda. Ministar privrede u Vladi USK, Nijaz Kadirić, prezentirao je mjere u kojima je nova vlada prvi put podigla sredstva za poticaje, 3% od budžeta, te osigurali 15 miliona KM za podršku otvaranja novih radnih mjesta i biznisa u Unsko-sanskom kantonu. Član Predsjedništva i makroekonomista Faruk Hadžić pojasnio je ekonomske efekte predloženih mjera koje su samo jedne u nizu ekonomskog programa NB-a, za stimulisanje privrede i povećanje plata.

Na press konferenciji su također prisustvovali članovi Predsjedništva NB-a, Razija Mujanović Darko Jotanović i Admir Čavalić, te članovi Velikog odbora NB-a Admir Mujanović i Almir Rašidović.             

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana