Sport     | 21.02.2019. 12:25 |

Proglašeni najbolji sportisti Bugojna u 2018.

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 21. februara (FENA) - Proglašenje najuspješnijih sportista i sportskih ekipa u 2018. upriličeno je sinoć u Bugojnu, u organizaciji Sportskog saveza toga grada.

Epitet najboljeg sportskog kluba za prošlu godinu, u ženskoj konkurenciji, pripao je Ženskom nogometnom klubu „Iskra“ koji, nakon jesenjeg dijela prvenstva, zauzima drugo mjesto na tabeli Premijer lige BiH.

Za najuspješniju mušku ekipu Bugojna u 2018. proglašen je Muški rukometni  klub „Iskra“, koji iza sebe ima jednu od najuspješnijih sezona u posljednjih petnaest godina.

Najuspješnija sportašica iz ekipnih sportova bila je igračica ŽNK „ Iskra“ Elma Kundić, dok je najbolje rezultate u pojedinačnoj konkurenciji ostvarila članica Taekwondo kluba Bugojno Amina Abdibegović.

U konkurenciji ekipnih sportova najbolji sportista je član Muškog rukometnog kluba „Iskra“ Amir Bostan, dok je najbolje rezultate u individualnim nastupima zabilježio Zejd Ivković, iz Taekwondo kluba Bugojno.

Nagrade su uručene i najboljim sportistima iz ekipnih i individualnih sportova, u kategorijama juniori, kadeti, pioniri i predpioniri.

U kategoriji sportista s tjelesnim oštećenjem iz ekipnih sportova najbolji rezultat imao je član Kluba sjedeće odbojke „Iskra“ Fahrudin Telbiz.

Stručni žiri je za najboljeg pojedinca u ovoj kategoriji proglasio Nihada Ohrana iz Šahovskog kluba „Iskra“, a u ekipnoj kunkurenciji Klub sjedeće odbojke „Iskra“.

Najuspješniji trener iz ekipnih sportova u 2018. bio je strateg Ženskog nogometnog kluba „Iskra“ Samir Vrban, dok su najviše u induvidualnim nastupima pokazali sportisti, koje je za takmičenja pripremao trener Karate kluba Bugojno Erdin Tihak.

Hamza Malbašić iz Taekwondo kluba Bugojno dobio je priznanje za najboljeg sportskog radnika u protekloj godini, a priznanje za najboljeg sportskog novinara Azam Mandžić. 

Posebna priznanja dodijeljena su pojedincima, privrednim i drugim organizacijama, koje su pomogle razvoj sporta na području bugojanske općine. 

Pokrovitelj manifestacije bila je Općina Bugojno.

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Cvitanović o samoubojstvu zaštićenog svjedoka: Ozbiljan propust istražnih i pravosudnih organa

Čović i Filipović u posjetu stranačkom vodstvu Uskoplja i Bugojna

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo