Stranačke aktivnosti     | 20.02.2019. 15:40 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Naša stranka Visoko: Amra Babić sistemski radi na gušenju slobode mišljenja i govora u Visokom

Novinar iz Visokog Dario Božić policiji je podnio prijavu za širenje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti protiv općinske načelnice Amre Babić i još dvije osobe.

Načelnica Babić je na svom Facebook profilu prenijela fotomontažu Darija Božića koja ima za cilj narušavanje Božićevog ugleda i ideološkog etiketiranja koje ima za cilj da izazove omrazu prema novinaru. Osim toga, omogućila je komentiranje te fotomontaže što je onda izazvalo osude i prijetnje na Božićev račun te njemu i njegovoj porodici poljuljalo osjećaj sigurnosti.

Tim povodom reagovali su iz Općinskog odbora Naše stranke u Visokom:
„Ovo nije prvi put da načelnica samostalno ili zajedno sa svojim sinom dovodi u pitanje sigurnost političkih neistomišljenika u Visokom. Aktuelan je još uvijek slučaj s visočkim novinarom Adnanon Jašarspahićem koji je također protiv nje podnio prijavu zbog narušavanja sigurnosti. Zahtijevamo stoga od nadležnih da najozbiljnije pristupe ovim slučajevima. Ovo nije ishitrena, nepromišljena reakcija na novinarske napise, ovo je nešto što se ponavlja i poprima obrise sistemskog gušenja slobode mišljenja. Također, važno je da ovaj čin izazove osudu i ogradu svih političkih organizacija kako bi jasno stavili do znanja da ovakvo postupanje nije i ne može biti političko, već samo nasilničko.“ 

 

ODJEL ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

+387 33 408 884

https://www.facebook.com/nasastranka.ba/

www.nasastranka.ba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Edin Forto: BiH će nadživjeti sve koji je negiraju

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana