Bosna i Hercegovina     | 20.02.2019. 14:42 |

Građani Bihaća u narednim danima obilježavaju 759 godina grada

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 20. februara (FENA) - Građani Bihaća u utorak, 26. februara obilježavaju 759 godina grada, a danas je prezentiran sedmodnevni program kulturnih, sportskih i zabavnih dešavanja u okviru ovogodišnje manifestacije „Dan grada“.

„Svečana sjednica Gradskog vijeća Bihać zakazana je upravo za utorak u 12 sati, na kojoj će biti dodijeljena specijalna priznanja zaslužnim građanima. Tradicionalno na rođendan grada, svi građani će na Gradskom trgu uživati u velikoj rođendanskoj torti. Naravno, nezaobilazno je i druženje naših mališana iz vrtića s gradonačelnikom i brojni drugi sadržaji“, rekao je savjetnik gradonačelnika Bihaća Edin Moranjkić.

O nekim od ostalih programskih sadržaja manifestacije govorio je direktor Kulturnog centra u Bihaću Alen Zulić.

„Počinjemo već sutra s izložbom fotografija starog Bihaća u Gradskoj galeriji. U danima vikenda bit će organiziran međunarodni malonogometni turnir za djecu, revijalne rukometne i nogometne utakmice, pa onda predstave, koncerti i brojne izložbe i promocije. Sadržaji su zaista prilagođeni svim uzrastima naših sugrađana“, istakao je Zulić.

U okviru obilježavanja Dana grada Bihaća također će biti organizirani i prijem za bivše načelnike i gradonačelnike, dvije pozorišne predstave,  šahovski turnir, Koncert prijateljstva ansambla „Prijatelji s Une“, filmske projekcije, te nekoliko promocija knjiga.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije