Sport     | 20.02.2019. 13:15 |

Čelik dovodi još dvojicu stranca pa ne računa na finskog golmana Volontinena

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 20. februara (FENA) - Čelik ne računa na mladog finskog golmana Samu Volontinena - kazao je za Fenu trener Adnan Ornek. Finac je, zanimljivo, bio prvi igrač koji je tokom zime pristupio zeničkom premijerligašu, ali se nije iskazao tokom priprema da bi ušao u smanjenu kvotu stranaca.

- Volontinen je još tu, trenira s ekipom, ali planiramo dovesti strane igrače za pozicije veznog i krilnog pa na njega ne računamo. Već imamo stranca golmana, Bojana Pavlovića, koji je odlično pojačanje. Od stranaca imamo i nigerijskog veznjaka Paschala Okolia, kojeg u slučaju potrebe planiramo koristiti i na stoperu. Na poziciji stopera koristit ćemo i Haruna Vardu - ističe Ornek, koji najavljuje kako će Hrvat Ante Blažević uskoro dobiti bh. papire te će biti registriran kao domaći igrač.

Ornek najavljuje kako će drugi golman u proljećnom dijelu sezone biti Fikret Karajbić, jer su klub nedavno napustili golmani Branislav Ružić i Ratko Dujković, koji su jesenas čuvali gol zeničkog premijerligaša.

Čelik proljetni dio otvara subotnjom utakmicom na Bilinom polju protiv tuzlanske Slobode, a susret počinje u 17.30 sati.

- Jako respektiramo Slobodu, ali se nadamo uspjehu. Sigurno je da zbog povrede neće igrati Fenan Salčinović, dok je neizvjestan nastup Nermina Jamaka - kaže Ornek.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Čelik najavio preuzimanje prvog mjesta i krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Zenice

'ALBA' prekinula održavanje, Grad Zenica raspisao tender za održavanje Stadiona 'Bilino polje'

Čelik ne odustaje od borbe za vrh u Drugoj ligi FBiH, ali ni od naplate duga od Grada Zenica

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta