Kultura     | 20.02.2019. 12:37 |

Sarajevska zima - Muzika Austrije, kafa iz Indonezije, plakati iz regiona...

FENA Nermina Omerbegović

SARAJEVO,  20. februara (FENA) - Festival Sarajevo Sarajevska zima kako je na danas održanoj pres-konferenciji istakao direktor Festivala Ibrahim Spahić do sada je uspješno realizirao predviđene programe.

Na pres-konferenciji Festivala bilo je riječi o događajima koji će se održavati narednih dana.

Austrijska ambasada u Sarajevu u suradnji s Festivalom 'Sarajevska zima' organizira koncert austrijskog gudačkog kvinteta "Bečka kamerna simfonija", koji će biti održan večeras u Domu oružanih snaga BiH.

Na koncertu u Sarajevu nastupit će Lukas Medlam (1. violina), Matyas Andras (2. violina), Nebojša Bekčić (viola), Sergio Mastro (violončelo) i Damían Posse (kontrabas).
 
Koncertni program obuhvatit će kompozicije Gustava Mahlera, Johanne Doderer, Hansa Gála, Stefana Pelzla, Ernsta Kreneka i Ericha Wolfganga Korngolda.

Predstavnik ambasade Indonezije - savjetnik za ekonomska pitanja Mahendra, ovom prilikom najavio je program indonezijska specijalna kafa na Festivalu Sarajevska zima.

Ambasada Republike Indonezije će 22. februara u Gradskoj vijećnici predstaviti indonezijsku Specialty kafu uz tradicionalne muzičke nastupe „gamelan“ i tradicionalne plesove.

Gamelan je tradicionalna muzika ostrva Java i Bali i sastavni je dio indonežanske kulture.

O izložbi plakata "Suočavanje s prošlošću” koja će biti otvorena 21. februara u galeriji Novi Hram govorila je Mila Melank, sekretar Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera Bosne i Hercegovine.

Izložba plakata "Suočavanje s prošlošću", rezultat je regionalnog  nagradnog konkursa za mlade koju je ULUPUBIH organizirao u saradnji s Fondom za humanitarno pravo i Braniteljima ljudskih prava.

Na izložbi će biti izložena 52 plakata od 38 autora, a ujedno na otvaranju će biti proglašeni i pobjednici konkursa.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U ponedjeljak u BKC-u u Sarajevu koncert za klavir i flautu

Dan nezavisnosti BiH nizom sadržaja biće obilježen u BPK Goražde

U Umjetničkoj galeriji izložba digitalnog slikarstva Kemala Hromića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo