Sport     | 20.02.2019. 10:41 |

Košarkašice Banovića danas gostuju prvakinjama Bugarske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. februara (FENA) - Košarkašice ŽKK RMU Banovići u pretposljednjem kolo WABA lige gostovat će u Staroj Zagori gdje će po drugi put odmjeriti snage s ekipom BC Beroe, prvakinjama Bugarske. Utakmica se igra danas od 18 sati.

U prvom međusobnom duelu Bugarke su slavile s tek nekoliko koševa razlike, budući da su Banovićanke pružile odličan otpor i zamalo ih iznenadile pobjedom.

Beroe je trenutno prvoplasirana ekipa u WABA ligi i glavni favorit za osvajanje titule, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. S druge stane su naše predstavnice u ovoj regionalnoj ligi, kojima stručnjaci predviđaju standardni vrh tabele u ovom takmičenju u narednih par sezona.

- Liga je pri kraju i mi više nemamo prostor za neki značajan iskorak po pitanju naše pozicije na tabeli, ali sasvim sigurno možemo dati sve od sebe i učiti iz utakmica protiv ekipa kakve su Beroe i Crvena zvezda. Idemo u Bugarsku da odigramo dobru utakmicu i napravimo što bolji rezultat - rekao je uoči polaska trener ŽKK RMU Banovići, Goran Jurčenko.

Banovićankama nakon utakmice protive BC Beroe preostaje još jedan meč 6. marta, također na gostujućem terenu, i to u Beogradu protiv Crvene zvezde.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu