Kultura     | 20.02.2019. 09:24 |

Bogat program u povodu 45. rođendana Mostarskog teatra mladih

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. veljače (FENA) - Predstavama "Uspavanka za Mladenku" i "Ričard III", te svečanom dodjelom Međunarodne nagrade za doprinos razvoju dramskog odgoja "Grozdanin kikot", Mostarski teatar mladih (eMTeeM) od 22. do 24. veljače obilježit će 45 godina postojanja.

"Mostarski teatar mladih je i teatar i pozorište i kazalište. Mostarski teatar mladih je prije svega ideja. Ideja snažno distancirana od svih ideologija, nacionalizama i podjela bilo koje vrste. Mostarski teatar mladih je projekt novog, otvorenog, aktualnog, istraživačkog bavljenja umjetnošću teatra", priopćeno je iz eMTeeM-a.

Mostarski teatar mladih do sada je realizirao preko 170 premijernih predstava, odigrao oko 11.000 repriznih predstava te oko 1.600 drugih programa, dobitnik je značajnih domaćih i međunarodnih nagrada za umjetničke rezultate, kao i brojnih priznanja za društveni angažman.

Iz eMTeeM-a ističu kako su prve kazališne korake na sceni tog kazališta učinili kasniji profesionalci Dragan Despot, Snježana Martinović, Nebojša Kundačina, Tea Alagić, Belma Lizde, Silvana Vučić i brojni drugi.

U suradnji s Centrom za dramski odgoj, a u okviru manifestacije "Rođendan s prijateljima", od 22. do 24. veljače, na Memorijalnoj sceni bit će upriličena brojna izlaganja, radionice, prezentacije, izložbe i predstave.

Predstava "Uspavanka za Mladenku" bit će izvedena u petak, 22. veljače, u 19:30 sati. Dan kasnije od 19 sati na Memorijalnoj sceni 2532 planirana je svečana dodjela Međunarodne nagrade za doprinos razvoju dramskog odgoja "Grozdanin kikot", a proslava 45. rođendana eMTeeM-a bit će zaključena u nedjelju, 24. veljače, u 19:30 sati, premijerom predstave "Ričard III.".

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Premijera predstave 'Stepski vuk' HNK-a Mostar u četvrtak u Mostaru

Hit komedija 'Tere i Luce' dar publici povodom 30. obljetnice Kosače

Narodno pozorište Mostar odustalo od predstave "Oslobođeni Mostar"

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!