Bosna i Hercegovina     | 19.02.2019. 16:04 |

Bilajac: Tužilaštvo BPK najbolje po prosjeku riješenih prijava u FBiH

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 19. februara (FENA) – Tužilaštvo Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, po prosjeku riješenih prijava u prošloj godini prvo je u Federaciji BiH, kazao je Feni kantonalni tužilac Mirsad Bilajac.

Po njegovim riječima, tokom 2018. zabilježeno je 96 prijava za različita krivična djela.

- Od toga su podignute 82 optužnice. Samo je jedna oslobađajuća na koju je Tužilaštvo uložio žalbu koja je odbijena kao neosnovana. Dakle, procenat osuđujućih presuda je 99 posto i prema statistici to pokazuje da je ovo tužilaštvo u Federaciji BiH najbolje po prosjeku rješavanja prijava - kazao je Bilajac.

- Prosjek riješenih prijava koje je primilo tužilaštvo je 39 dana, tako da i što se tiče kratkoće rješavanja predmeta svrstavamo se na prvo mjesto u FBiH - pojasnio je.

Kantonalni tužilac dodao je da da se najveći broj krivičnih djela u prošloj godini odnosio na neovlašteno posjedovanje i prodaju opojnih droga.

- Zabilježeno je deset prijava teške krađe, šest obične krađe, dok su ostale prijave vezane za nasilje u porodici i saobraćajne nezgode - kazao je tužilac kantonalnog tužilaštva Goražde.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

AJB DOC Press - Poziv autorima za prijave na treći AJD Industry Days

SFF - Otvoren poziv za prijave na Talents Sarajevo 2024.

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'