Sport     | 19.02.2019. 14:46 |

Nogometašice Irana bez mogućnosti plasman na OI u Tokiju

FENA Internet

TEHERAN, 19. februara (FENA) - Ženska nogometna reprezentacija Irana zbog političkih razloga će ostati bez mogućnosti da se plasira na olimpijske igre naredne godine u Tokiju.

Žrijebom je određeno da ekipa Irana u azijskim kvalifiakcijama nastupi u grupi koja će igrati turnir u palestinskom gradu Al Ram, u koji iranski državljani ne mogu putovati.

U Pelestini se na drugi način ne može doputovati osim preko Izraela, odnosno bez nadzora izraelske policije. Zbog toga će Iranke ostati kod kuće, a vize neće ni pokužati da dobiju. 

- U našem pasošu piše da u Izrael ne smijemo putovati. To nam zabranjuje zakon - kazao je tehnički vođa  reprezentacije Husein Abdi i dodao da su azijskoj nogometnoj federaciji poslali molbu da se promijeni lokacija  turnira, ali da je to odbijeno.

U kvalifikacionoj grupi su pored Palestine i Irana još ekipe Tajvana i Filipina, a prve utakmice će se igrati 1. aprila.

Iranci u Izrael ne smiju potovati zadnjih 40 godina. Iranski zakon nalaže da se njihove ekipe i pojednici s izraelskim ne smiju takmičiti.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta