Najave     | 19.02.2019. 13:41 |

Sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova FBiH u Posušju

FENA Saopćenje

POSUŠJE, 19. veljače (FENA) - Sedma sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine održat će se u utorak, 26. veljače, u zgradi Općine Posušje, s početkom u 11 sati.

Članovima Predsjedništva će se prezentirati Okvirni godišnji plan Saveza za tekuću godinu, koji je izrađen u sklopu projekta "Jačanje kapaciteta saveza općina i gradova u Bosni i Hercegovini". U godišnjem planu su identificirane aktivnosti vezane za lobiranje i zastupanje interesa jedinica lokalne samouprave, pružanje usluga članicama, kao i osnovne institucionalne usluge Saveza.

Savez općina i gradova FBiH u suradnji sa Savezom opština i gradova RS planira 13. ožujka organizirati konferenciju na temu: "Predstavljanje analize utjecaja EU legislative na jedinice lokalne samouprave i iskustva regije". Pored toga, sudionici će imati priliku čuti iskustva iz regije iz procesa EU i utjecaja na jedinice lokalne samouprave.

Na sjednici Predsjedništvo će, između ostalog, biti upoznato s detaljima Osnivačkog sastanka Mreže za javne financije Saveza općina i gradova FBiH, koji je održan 12. veljače u Mostaru i okupio četrdesetak pomoćnika načelnika/gradonačelnika za financije. Glavna svrha Mreže je jačanje aktivnosti i inicijativa u segmentu javnih financija općina i gradova u FBiH i jačanje suradnje i koordinacije pomoćnika načelnika.

Članovi Predsjedništva će na sjednici biti upoznati sa zahtjevom Saveza za obustavom primjene Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o komunalnim taksama u Kantonu Sarajevo. Nakon sastanka održanog na zahtjev Saveza i općina u KS, s Elmedinom Konakovićem, predsjedavajućim Skupštine KS i Amelom Kovačevićem, ministrom financija KS, dano je obećanje da će sporni Zakon biti vraćen u skupštinsku proceduru i da će općine u KS i Savez biti konsultirani o sadržaju i donošenju ovog zakona.

Predsjedništvu će biti predočeni zaključci sa sjednica komisija, te će biti informirani i o aktivnostima Saveza na projektima: "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH" i "Regionalni program lokalne demokracije na zapadnom Balkanu" (ReLOad).

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana