Regija     | 19.02.2019. 12:45 |

Slovenija: Tijekom vikenda otkriveno 20-tak ilegalnih migranata

FENA Agencije

LJUBLJANA, 19. veljače (FENA) - Slovenska policija je tijekom proteklog vikenda otkrila dvadesetak ilegalnih migranata pri pokušaju ulaska u zemlju, najviše pri kontroli prometa na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje, objavili su u utorak slovenski mediji pozivajući se na izvore u policiji.

 U petak su tako u podvozju bugarskog teretnjaka otkrivena dva Afganistanca koji su tako htjeli izbjeći policijsku kontrolu i ući u Schengenski prostor, a slično je bilo istog dana i s kamionom iz Makedonije, u čijem su se teretnom dijelu skrivala 4 Pakistanca.
U  kombi-vozilu marke Mercedes, koji je iz Bregane prema Ljubljani velikom brzinom vozio 19-godišnji hrvatski državljanin, u subotu je pak otkrivena skupina od 6 Iračana, među njima i dvoje djece, nakon čega su ilegalni migranti vraćeni hrvatskim organima, a vozaču vozilo oduzeto i određen sudski pritvor.

Dan ranije, slovenska je policija hrvatskim kolegama temeljem readmisije predala i 4 Alžirca, zatečena kod Sevnice blizu Krškoga, dok je na području Črnomlja otkrivena veća skupina Marokanaca i Alžiraca, od kojih su neki u Sloveniji zatražili azil pa su u postupku registracije, dok su ostali vraćeni u Hrvatsku.

Nešto većem migrantskom kretanju prema središnjoj i zapadnoj Europi s područja zapadnog Balkana u zadnje vrijeme, kako se pretpostavlja, pogoduju i vremenske prilike s višim temperaturama. Po podacima slovenskog ministarstva unutarnjih poslova, povećani migrantski priljev bio je i u siječnju, kada je zabilježeno 325 nezakonitih prijelaza granice, odnosno  34 posto više nego u siječnju mjesecu prošle godine.

Najviše je među njima Alžiraca i Pakistanaca, više od 40 posto, a u siječnju je najviše ilegalnih prijelaza zabilježeno u blizini graničnih prijelaza koje pokriva koparska policija, prenosi Hina. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Rekordan broj tražilaca azila stigao u Britaniju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo