Kultura     | 18.02.2019. 15:30 |

HNK Mostar: Jubilarna izvedba predstave 'Ajmo na fuka'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 18. veljače (FENA) - Jubilarna, 50. izvedba predstave "Ajmo na fuka", autora i redatelja Dragana Komadine, održat će se u srijedu, 20. veljače u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) Mostar u 20 sati.

 Predstava "Ajmo na fuka", zajednički projekt HNK i Narodnog pozorišta u Mostaru, premijerno je izvedena točno prije četiri godine i redovito puni dvorane te dvije teatarske kuće. Osvojila je i četiri kazališne nagrade što najbolje ilustrira njezinu kvalitetu.

 U ovom kazališnom komadu igraju Robert Pehar i Saša Oručević. Oni su dvojica vojnika, jedan pripadnik Hrvatskog vijeća obrane, a drugi Armije Republike BiH, a u predstavi se raspliće njihova ratna sudbina na dva načina. Uz naglašeni lokalni kolorit pratimo ih u rovu, ali ih vidimo i nakon njihove pogibije.

 "Mi nudimo priču o tome što će to biti njihove kazne na nebu ili njihov današnji život u Mostaru. I to je jedan od slojeva, nije jedini, ali nije ni najmanje važan. To je priča o prijateljstvu uspostavljenom u ratu koje je trajalo jednu sekundu jer oni se na kraju upoznaju i to im je kraj", kazao je Komadina nakon prve izvedbe predstave, priopćeno je iz HNK-a Mostar.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

Delegacija Ureda EU u BiH i ministar Velagić razgovarali o akcionim planovima u obrazovanju

Mostarski mališani kroz predstavu učili o važnosti zaštite okoliša

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom