Sport     | 18.02.2019. 14:01 |

Hadžić: Borimo se na dva fronta, želimo pobijediti Zrinjski (VIDEO)

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 18. februara (FENA) - Fudbaleri Sarajeva i Zrinjskog igrat će najazanimljiviji dvomeč četvrtfinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine.

Žrijeb četvrtfinala obavljen je danas u Sarajevu, a sastaju se Zvijezda - Tošk, Sloga Gornje Crnjelovo - Klis, Sarajevo - Zrinjski, Široki Brijeg - Borac.

Lider na ligaškoj tabeli FK Sarajevo u prvom meču na Koševu 27. februara dočekuje aktuelnog prvaka BiH Zrinjski, a sportski direktor "bordo" kluba Emir Hadžić kazao je nakon žrijeba da se sastaju dvije najbolje ekipe u BiH, ali da ne misli da je prednost što se prvi meč igra na Koševu.

- Ne znamo u kakvoj će formi biti ekipe pred ove mečeve. Možda je dobro što igramo sada, dok su igrači svježi, pa da odigramo teži meč, a nakon toga da igramo s na papiru lakšim protivnicima. Borit ćemo se na dva fronta, želimo pobjedu i plasman dalje - izjavio je Hadžić. 

Široki Brijeg neće imati lagan posao protiv ekipe banjalučkog Borca, koja je prvi kandidat za plasman u Premijer ligu BiH naredne sezone.

Sportski direktor Širokog Brijega Dalibor Šilić naglašava da nije nezadovoljan žrijebom, ali da njegova ekipa uvijek izvuče jakog protivnika. 

- Mogli smo izvući bolje. Prvo smo igrali protiv Željezničara, pa Slobode i sada Borca, ne možemo mi bez jakih utakmica. Ipak, mislim da smo bolji i kvalitetniji od Borca i uradit ćemo sve da prođemo. Nadamo se polufinalu - rekao je Šilić.

Predstavnik FK Borac Branislav Krunić smatra da je banjalučki tim mogao proći bolje, ali ističe da u svakom slučaju ekipa mora pokazati da je najbolja ako želi osvojiti Kup. 

- Teži protivnik u u četvrtfinalu znači da bismo mogli dobiti lakšeg u polufinalu - rekao je Krunić.

Prve utakmice na rasporedu su 27. februara, dok se revanš mečevi igraju 13. marta.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2587

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1j8pv3NCrMSX60m2uH_2RD5qgI5ahe789?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo