Bosna i Hercegovina     | 18.02.2019. 13:41 |

Projekt rekonstrukcije krova na objektu Srednje tehničke škole u Bugojnu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 18. februara (FENA) - Dosadašnji ravni krov na objektu Srednje tehničke škole u Bugojnu bit će zamijenjen novim, čime će biti realiziran projekt od izuzetnog značaja za ovu školsku ustanovu.

-Stari krov je, zbog oštećenja uslijed udara vjetra, niskih temperatura i topljenja snijega propuštao vodu u pojedine školske prostorije, zbog čega je bilo neophodno da se zamijeni - kazao je direktor ove škole Nahid Šupić.

Dodaje da je sredstva za realizaciju prve faze projekta, kojom je predviđeno postavljanje drvene konstrukcije, dimnjaka i ventilacije, kao i izvođenje sitnijih betonskih radova, obezbijedila Vlada SBK-a, te da je posao povjeren preduzeću „Sigma“ iz Zenice.

- Ukupna vrijednost kompletnog projekta procijenjena je na oko 100.000 KM. Za drugu fazu, kojom se planira uraditi krovna konstrukcija na oko 1.000 metara kvadratnih, neophodno je obezbijediti sredstva. Predviđeno je da se krovna konstrukcija pokrije limom, koja je imitacija crijepa - naglasio je.

Ističe da je pomenuta škola počela s radom tokom školske 1973./1974., te da su u njenu sanaciju, uglavnom donatorskim sredstvima, do sada uložena znatna finansijska sredstva.

-Po prvi put je rađena rekonstrukcija krova. Uvjeti za održavanje nastave bit će poboljšani za oko 350 učenika, i 45 uposlenika škole - zaključio je.

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu