Bosna i Hercegovina     | 18.02.2019. 11:05 |

Višković: Vlada RS-a za proširenje ekonomske i kulturne saradnje s Kinom

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 18. februara (FENA) – Odnosi Republike Srpske (RS) i Narodne Republike Kine su na izuzetno visokom nivou, a entitetska vlada je opredijeljena da se kontinuirano radi na proširenju saradnje na ekonomskom, kulturnom i obrazovnom planu - rečeno je tokom sastanka premijera Radovana Viškovića i ambasadora Kine u Bosni i Hercegovini Ji Pinga.

Tokom razgovora u Banjoj Luci posebno je naglašeno, kako je navedeno, partnerstvo u realizaciji značajnih infrastrukturnih projekata, a sagovornici su izrazili uvjerenje da će se uspješna saradnja nastaviti, prije svega u oblastima privrede, energetike, izgradnje infrastrukture i razvoju informaciono-komunikacionih tehnologija.

Izraženo je zadovoljstvo i zbog unapređenja saradnje u oblasti obrazovanja i kulture, na osnovu koje je učenicima i studentima u RS omogućeno da izučavaju kineski jezik, a čemu je doprinijelo i otvaranje Konfucijevog instituta pri Univerzitetu u Banjoj Luci, koji građanima RS omogućava da se, kroz različite programe, upoznaju sa kineskom kulturom i tradicijom, saopćeno je iz entitetske vlade.

Višković je čestitao ambasadoru Pingu Kinesku novu godinu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Vlada Županije Posavske: Za zaštitu okoliša 430.000 KM, sanaciju cesta 599.000 KM

Sjednica Vlade FBiH danas u Mostaru

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'