Bosna i Hercegovina     | 17.02.2019. 19:56 |

Dodik uputio telegram saučešća porodici Šaulić

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. februara (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici Šabana Šaulića.

- Snevjericom i  neizmjernom tugom primio sam tužnu vijest da je Šaban Šaulić tragično izgubio život. Bio sam veliki poštovalac njega i kao čovjeka i muzičara, poštovalac njegovih pjesama i neponovljivog glasa i mogu reći da je s pravom dobio nadimak 'kralj narodne muzike'.

Šaban Šaulić je ostavio neizbrisiv trag u muzičkoj historiji čitave regije. Otišao je u legendu, ali će njegove pjesme, koje su ušle u muzičku antologiju, ostati da žive.

Uime svih građana BiH i u svoje lično ime izražavam iskreno saučešće porodici dragog prijatelja i velikog majstora narodne pjesme, koji je  pet decenija suvereno  dominirao ovim  muzičkim prostorima.

Počivaj u miru legendo narodne muzike - stoji u telegramu saučešća, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Podsjećamo, jedan od najpoznatijih pjevača narodne glazbe na području bivše Jugoslavije Šaban Šaulić (67) podlegao je povredama koje je zadobio u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Njemačkoj, u nedjelju ujutro.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Bećirović: Svojim djelima i angažmanom Sidran je zadužio nas i buduće generacije

Dodik dostavio Mandiću prijedlog sporazuma o specijalnim vezama

Konaković: Dodikove priče pale su u vodu, zabolio ga dolazak O'Briena

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo