Regija     | 16.02.2019. 22:31 |

Prosvjednici u Podgorici tražili ostavku predsjednika Mila Đukanovića

FENA Agencije

PODGORICA, 16. veljače (FENA) - Nekoliko tisuća građana Podgorice sudjelovalo je u subotu navečer na drugom građanskom prosvjedu pod sloganom "Odupri se" na kojem su zatražene ostavke predsjednika države i vlade, Mila Đukanovića i Duška Markovića te čelnika državne radio-televizije.

Organizatori kažu kako je glavni povod za organiziranje prosvjeda "glasna šutnja državnih institucija povodom aktualnog skandala – afere Kuverta", koji predstavlja paradigmu stanja u društvu, a koji je samo jedan od mnogih koji potresaju Crnu Goru.

Aferu "Kuverta" započeo je prošlog mjeseca poslovni čovjek Duško Knežević, koji je objavio video snimku iz 2016. kako Đukanovićevom savjetniku Slavoljubu Stijepoviću uručuje 97.000 eura kao navodnu pomoć Demokratskoj partiji socijalista(DPS) u izbornoj kampanji, podsjeća Hina.

Objavljivanje te snimke bio je Kneževićev odgovor na postupak Središnje banke Crne Gore koja je uvela prinudnu upravu u dvije njegove banke, Atlas banku i Invest banku Montenegro.

Knežević je, potom, sa sigurna rastojanja iz Londona, počeo iznositi prljavo rublje njegovih odnosa s Đukanovićem.

Đukanović je kazao prije dva dana da ne očekuje političke nestabilnosti u državi nakon optužbi koje je iznio Knežević i poručio da neće podnijeti ostavku.

"Ne očekujem ugrožavanje političke stabilnosti i Crna Gora će nastaviti baviti se ispunjavanjem uvjeta za punopravno članstvo u Europskoj uniji", rekao je Đukanović na Televiziji Prva.

Rekao je kako ne namjerava podnijeti ostavku iako je to, kako je naveo, očekivanje dijela javnosti, koju čine njegovi protivnici.

"Ne namjeravam podnijeti ne zato što sam vlastoljubiv, nego zato što mislim da je ovo kontinuitet borbe za vrijednosti za koje se borimo zadnjih 20 godina", rekao je Đukanović.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

U Crnoj Gori i Srbiji obilježena 25. obljetnica početka NATO udara

Slabiji potres u Crnoj Gori

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo