Servisne informacije     | 16.02.2019. 09:30 |

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. februara (FENA) - Magla i niska oblačnost ovoga jutra smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu i Drinu, kao i na putevima: Cazin - Bihać - Bosanski Petrovac, Konjic - Drežnica i Jablanica - Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Kolovoz je suh ili mjestimično vlažan, dok je poledica moguća na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima. Vozači se upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama.

Radovi na rekonstrukciji mosta u toku su na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik - Bugojno na ulazu u Bugojno, putnička i manja teretna vozila saobraćaju preko mosta, dok je za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase alternativni pravac Novi Travnik - Travnik - Donji Vakuf - Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi - Dvor.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, javlja BIHAMK.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Iz BiHAMK-a mole vozače da voze maksimalno oprezno

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'