Bosna i Hercegovina     | 15.02.2019. 17:37 |

Donacija Turske vojne misije u BiH ratnim vojnim invalidima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. februara (FENA) - Ambasador Turske u Bosni i Hercegovini Haldun Koc, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Ismir Jusko i šef Turske vojne misije u BiH Ali Taniš uručili su danas na Ilidži donaciju ortopedskih pomagala za ratne vojne invalide sa područja cijele BiH.

Turska vojna misija u BiH izvršila je nabavku 50 elektromotornih invalidskih kolica, 100 manuelnih invalidskih kolica, 100 pari podpazušnih štaka i 100 pari čarapa za protezu.

Dodjela navedenih ortopedskih pomagala izvršena je korisnicima po spisku Saveza RVI FBiH.

- Imamo danas čast prisustvovati ovoj plemenitoj akciji Turske vojne misije u BiH koja je nabavila potrebna ortopedska pomagala našim ratnim vojnim invalidima. Izražavam duboku zahvalnost svima koji su obezbijedili novčana sredstva, proveli potrebne zakonske procedure i svima koji su neposredno radili da se omogući dodjela ove veoma vrijedne pomoći ratnim vojnim invalidima - kazao je ministar Jusko u obraćanju prisutnima.

Dodao je da na području Kantona Sarajevo potrebu za ovim pomagalima ima ukupno 61 RVI paraplegičar i 145 ratnih vojnih invalida prve grupe.

- Ovim je još jednom potvrđeno prijateljstvo između naše dvije države, a pomoć će biti dodijeljena RVI na cijelom teritoriju BiH - kazao je ministar Jusko uz citat koji svima može biti putokaz u životu “Tvoje je samo ono što daš”.

Ambasador Turske u BiH Haldun Koc istakao je značaj prijateljstva BiH i Turske, dodajući da postoje neraskidive veze,prijateljstvo i srdačnost na koje niko ne može uticati, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Turska - Nakon nesreće spašeno 98 osoba zarobljenih u kabinama žičare u Antaliji

Turska ograničava izvoz određenih proizvoda u Izrael zbog napada na Gazu

Turska uvodi ograničenja na izvoz u Izrael

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'