Sport     | 15.02.2019. 14:20 |

Damir Sadiković potpisao za Željezničar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. februara (FENA) - Dojučerašnji fudbaler Mladosti iz Doboj Kaknja Damir Sadiković novi je igrač Željezničara.

Dvadeset trogodišnji veznjak se tako vratio na Grbavicu, a potpisao je na godinu i po uz mogućnost produženja na još jednu godinu.

Sadiković je prošao omladinske selekcije Radnika iz Hadžića, a kao junior je stigao u Željezničar. U plavom dresu odigrao je 82 utakmice, postigao je osam golova uz devet asistencija. U augustu 2016. otišao je na posudbu u slovensko Krško gdje je igrao godinu dana. Nakon toga se vratio u BiH i poslije sporazumnog raskida ugovora sa Željezničarom obukao je dres Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

- Naravno da sam sretan što sam ponovo na Grbavici. Radujem se novoj saradnji sa šefom Osimom, vjerujem da možemo pokazati mnogo bolje igre u ovoj sezoni, a u narednoj napraviti rezultatski iskorak - kazao je bivši juniorski i mladi reprezentativac BiH koji sa Željezničarom ima osvojenu titulu prvaka BiH.

U protekloj polusezoni Sadiković je odigrao 15 utakmica za Mladost, a "Plavima" će se pridružiti danas u Međugorju, saopćeno je iz FK Željezničar.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zrinjski u subotu dočekuje Željezničara, Petrović najavio promjene u sastavu 'Plemića'

Bruno Akrapović novi trener FK Željezničar

Abdulhakeem Al-Tuwaijri više nije trener Željezničara

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo