Bosna i Hercegovina     | 15.02.2019. 13:57 |

Fazlić: Katolički školski centar je strateški projekt otvorenog Bihaća

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 15. februara (FENA) - Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić na današnjem je sastanku s predstavnicima delegacije Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske naglasio kako je Katolički školski centar "Ivan Pavao II“ strateški projekt grada i da nikad nije bilo dileme oko njegovog nesmetanog funkcionisanja.

Razgovaralo se i o položaju Hrvata koji žive na području Bihaća, te aktuelnim problemima svih stanovnika grada na Uni.

-Biskup Komarica je počasni građanin Bihać i zahvaljujući njemu ovaj projekat je krenuo. U Bihaću uopšte ne želimo, ni pod koju cijenu, dozvoliti da se Katolički školski centar spominje u nekom neprimjerenom kontekstu za ovaj otvoreni grad - istakao je Fazlić.

Državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas konstatovao je kako se prilikom ove posjete Bihaću i Unsko-sanskom kantonu (USK) uvjerio u svjetlu budućnost Katoličkog školskog centra, ali i želju za jačanjem prijateljskih odnosa i prekogranične saradnje.

-Od predstavnika Vlade USK dobili smo uvjerenja da će Katolički školski centar u Bihaću biti uvršten u sistem, odnosno da će način financiranja ove obrazovne institucije biti riješen na najbolji mogući način. Imamo bezrezervnu podršku gradonačelnika Fazlića  i općenito vrlo povoljan ambijent za prijateljstvo i saradnju. Nadam se da ćemo se brzo ponovo sastati s konkretnim  rezultatima svih naših današnjih tema - riječi su Milasa.

Na današnjim sastancima razgovaralo se i o potencijalnim mogućnostima prekogranične saradnje u oblasti privrede, turizma i kulture, zajedničkom postupanju u rješavanju situacije s migrantima i izbjeglicama, te što efikasnijem radu graničnih prelaza.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Nakon Sanskog Mosta, stanje prirodne nesreće proglašeno i u Bihaću i Bosanskoj Krupi

Grad Bihać i Fondacija Mozaik nastavljaju podršku programima Omladinske banka Bihać

U Bihaću i Cazinu glasalo nešto više od 40 posto od ukupnog broja registriranih birača

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu