Bosna i Hercegovina     | 15.02.2019. 14:10 |

Kampanja Univerziteta u Sarajevu - Budi šta jesi, studiraj šta želiš

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. februara (FENA) - Univerzitet u Sarajevu kroz kampanju „Budi šta jesi, studiraj šta želiš“ koja će biti održana u periodu od februara do septembra ove godine, pruža mladim ljudima krucijalnu pomoć pri odabiru buduće profesije.

Vodeći se ciljevima jačanja svijesti o javnom obrazovanju, te ciljevima javnog interesa i društvene odgovornosti, UNSA je odlučio svim učenicima, roditeljima i pedagoškim djelatnicima pomoći pri profesionalnoj orijentaciji.

Na zanimljiv i nekonvencionalan način UNSA predstavlja više od 500 studijskih programa fakulteta i akademija, kao i sve prednosti i mogućnosti koje se nude mladim ljudima u okvirima djelovanja najstarije i najprestižnije obrazovne i naučne institucije.

Više informacija o kampanji UNSA „Budi šta jesi, studiraj šta želiš“, mogu se dobiti putem interneta, veb-stranica, (www.unsa.ba, www.upis.unsa.ba), Facebooka, Instagrama, YouTubea i Vibera.

Također će svi fakulteti/akademije Univerziteta u Sarajevu na jedan dan, u toku marta i aprila otvoriti svoja vrata svim zainteresiranim i omogućiti neposredno upoznavanje s nastavnim osobljem i nastavnim aktivnostima.

Informacije se mogu dobiti i na centralnoj manifestaciji „Dan/noć otvorenih vrata UNSA“ koja će biti održana 19. aprila ove godine u Zemaljskom muzeju BiH.

Iz Službe za odnose s javnošću UNSA najavili su održavanje okruglih stolova i akademskih sastanaka, kao i ulične akcije i performanse Studentskog parlamenta UNSA i studentskih asocijacija pri fakultetima/akademijama.

Ove godine Univerzitet u Sarajevu obilježava 70 godina postojanja te 15 godina implementacije bolonjskog koncepta studiranja. Ovaj značajan jubilej najstarije visokoškolske ustanove u BiH bit će obilježen nizom manifestacija i aktivnosti, od kojih je jedna kampanja „Budi šta jesi, studiraj šta želiš“.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Mesihović i delegacija Univerziteta u Sarajevu o strateškim i razvojnim programima

U BiH lani identificirano oko 37 potencijalnih žrtava trgovinom ljudima

'Suživot u prometu' zajednička kampanja MUP-a ŽP-a i Moto kluba 'Posavac'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!