Bosna i Hercegovina     | 15.02.2019. 12:37 |

Mahmutbegović: FBiH značajno pomogla povratnike Bošnjake u entitetu RS

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 15. februara (FENA) - Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović posjetila je danas banjalučko muftijstvo, džamiju Ferhadiju te razgovarala s muftijom Nusretom-ef. Abdibegovićem.

Mahmutbegović je za Fenu istakla da je bilo riječi o položaju vjernika na prostoru banjalučkog muftiluka te problemima s kojima se susreću, a izrazila je podršku budućim aktivnostima novoimenovanog muftije Abdibegovića.

Podsjetila je da je Federacija BiH značajno pomogla povratnike Bošnjake u entitetu RS, kao i izgradnju vjerskih objekata.

- Bez podrške Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Vlade Federacije BiH ne bi bilo ozbiljnog pomaka na tom planu. Federalna vlada je prepoznala značaj povratka i obnove vjerskih institucija u entitet RS i izdvajala sredstva za te namjene – naglasila je Mahmutbegović.

Razgovorima potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović u banjalučkom muftijstvu prisustvovao je i potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić te Senad Bratić, potpredsjednik Narodne skupštine RS.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta