Bosna i Hercegovina     | 15.02.2019. 12:14 |

Salkić-Mahmutbegović: Neophodna veća finansijska podrška za povratak u RS

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 15.februara (FENA) - Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić i potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović razgovarali su danas u Banjoj Luci o položaju Bošnjaka u bh. entitetu RS.

-Salkić i Mahmutbegović su istakli da je u narednom periodu neophodno da Federacija BiH izdvoji veća finansijska sredstva za proces povratka, posebno zbog činjenice da je prije nekoliko mjeseci ukinuto Ministarstvo za izbjeglice RS-a – saopćeno je iz Salkićevog kabineta.

Na sastanku je istaknuto da se u narednim godinama mora snažnije raditi na jačanju povratničkih zajednica, posebno kroz projekte u oblasti ekonomije i zapošljavanja, ali i projekte u oblastima kulture i obrazovanja.

Potpredsjednici bh. entiteta su zaključili da je, imajući u vidu trenutni ambijent i položaj Bošnjaka u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, neophodna konkretna podrška povratnicima i njihovim porodicama, kako bi se unaprijedio kvalitet života jedne od najugroženijih populacija.

Tokom razgovora je naglašena podrška Bošnjacima u ovom dijelu Bosne i Hercegovine da nastave istrajavati u borbi za osvarivanje svojih prava. 

Današnjem sastanku je prisustvovao i Senad Bratić, potpredsjednik Narodne skupštine RS-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Kuća ljudskih prava u Banjoj Luci: Usvojene izmjene još jedan korak ka autokratiji i diktaturi

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom