Sport     | 15.02.2019. 13:28 |

Trbić: Razlika između nas i Zrinjskog nije velika, očekujemo težak meč (VIDEO)

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 15. februara (FENA) - Košarkaši Sparsa iz Sarajeva pripremaju se za završni turnir Kupa "Mirza Delibašić" koji će ovog vikenda biti održan u Laktašima.

Titulu brani ekipa Igokee, koja će u polufinalu igrati protiv Mladosti iz Mrkonjić-Grada, dok Sparse očekuje duel protiv aktuelnog prvaka BiH, Zrinjskog iz Mostara.

Sarajevski kolektiv u ovoj sezoni je odigrao četiri susreta protiv Mostaraca i svaki put upisao pobjedu, ali svaki od tih mečeva odlučile su nijanse i nekoliko napada u kojima su se košarkaši Sparsa bolje snašli. Toga je svjestan i dugogodišnji trener Sparsa Marko Trbić, koji ponovo očekuje tešku i neizvjesnu utakmicu protiv hercegovačkog rivala.

- Zrinjski je protivnik protiv kojeg smo igrali četiri zvanična susreta u ovoj sezoni, plus jednu prijateljsku utakmicu. Dobro se poznajemo međusobno, ali gajimo različit način igre i sigurno da ćemo i mi i oni učiniti sve da usmjerimo utakmicu u pravcu koji nam odgovara. Nadam se da ćemo odigrati utakmicu na energetski visokom nivou, a svjesni smo da će utakmica biti teška i tvrda, ali nadamo se plasmanu u finale - rekao je Trbić u izjavi za Fenu.

Podsjeća da pobjede Sparsa protiv Zrinjskog nisu bile s velikom razlikom i da razlika u kvaliteti između ta dva tima nije velika.  

- Te pobjede sada ništa ne znače. To nisu bile utakmice u kojima smo mi dominirali. Možda nam je samopouzdanje na višem nivou, ali Zrinjski i mi smo svjesni da razlika među nama nije velika i da moramo dati maksimum da bismo pobijedili. Možda su u tim pobjedama prevagnuli naši novi igrači, kontinuitet koji imamo i manji broj povreda u ovoj sezoni - objašnjava trener Sparsa.

Osvrnuo se i na drugi polufinalni par između Igokee i Mladosti, gdje vjeruje da ekipa iz Mrkonjić-Grada ima šansu da pruži dobar otpor ABA-ligašu iz Laktaša.

- Mladost je ekipa koja je dobila i nas i Zrinjski. Vjerujem da imaju šansu protiv Igokee, ali Igokea kao domaćin i ABA-ligaš je favorit cijelog turnira. Igokea je na početku izgledala bolje nego u proteklih pet godina, ali igraju nešto lošije i nisu ispunili očekivanja. Mislim da neće doći u situaciju da ispadne iz ABA lige - zaključio je Trbić.

Igrač Sparsa Draško Albijanić je naglasio da je par napada odlučio mečeve protiv Zrinjskog, te da njega i saigrače očekuje još jedan meč istog tipa.

- Bit će teška i neizvjesna utakmica. Fokusirani smo i dobro se spremamo, tako da vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i nadam se prolasku u finale. U završnicama nam je pomoglo iskustvo i fizička sprema, a kada smo gubili nismo odustajali i to nam se isplatilo – rekao je Albijanić.

Dodaje da je Igokea prvi favorit turnira zbog velikog iskustva iz ABA lige i jer je domaćin, tako da ne očekuje da Mladost može napraviti iznenađenje u polufinalu.

Prvi polufinalni meč Kupa BiH sutra od 17 sati u SD "Laktaši" odigrat će Zrinjski i Spars, dok je drugo polufinale između Igokee i Mladost na rasporedu od 19.30 sati. Finale će biti odigrano dan kasnije. 

Pogledajte http://fena.ba/video/2580

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1w5UW1xINlnjk_RbSwFO8qkzu0Xuz-rjn?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo